Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Op Sneek staat even geen maat

di 7 augustus 2012, 20.47 sportnieuws

ELAHUIZEN - Elahuizen – Er lijkt op dit moment geen maat te staan op Sneek. Douwe Visser en zijn mannen behaalden dinsdagmiddag op de uiterst winderige Fluessen nabij Elahuizen hun vierde zege op rij. Een serie die niet vaak gezien wordt in het huidige skûtsjesilen, maar op geen van dit fraaie gouden kwartet is ook maar iets af te dingen.

Deze keer was het Leeuwarden met Jappie Meeter dat de kopstart had, maar hij was bij lange na niet opgewassen tegen Douwe Visser die ondanks de frisse wind alsnog zijn trui had uitgetrokken en in hemdsmouwen het helmhout hanteerde. Het dient gezegd, de omstandigheden waren voor Sneek ideaal, er stond genoeg wind, voor sommigen zelfs meer dan genoeg, er er zaten een paar ‘mânske’ kruisrakken in de zandloperroute die de wedstrijdcommissie had uitgezet. De start was in één keer goed en daar pakte Jappie Meeter van Leeuwarden meteen de leiding, de leiding die hij in het eerste kruisrak nog behoorlijk kon uitbreiden, al zal ook hij zich toen al hebben gerealiseerd dat hij een aantal stevige concurrenten achter zich had waar hij nog lang niet klaar mee was.


Dat bleek in het vervolg van de wedstrijd, want Leeuwarden ‘moast belies jaan’, eerst ten opzichte van Sneek, maar even daarna ook voor wat betreft Heerenveen en Grou. En dus voer op een gegeven moment, zowat half koers zeg maar, het gedoodverfde toptrio ook inderdaad aan de leiding: Sneek, Heerenveen en Grou. Aanvankelijk leek ook Bolsward zich daartussen te kunnen mengen, maar Pieter Meeter kreeg, toen de westenwind nog maar meer aanhaalde, steeds meer moeite om zijn schip overeind te houden. Hij moest regelmatig ‘loslaten’ om te voorkomen dat de Bolsward zou kapseizen. Dat gebeurde niet, maar dergelijk noodgrepen kostten de Bolswarders natuurlijk wel de nodige meters. Het werd een lange wedstrijd, in feite liet de commissie de skûtsjes één route te lang doorvaren, de wedstrijd was toen al in zijn definitieve plooi gevallen en mannen op de skûtsjes ‘hiene de piip út’. Wat het was een hard labeur deze prachtige, maar winderige middag op de wijdse Fluessen bij Elahuizen. Woensdag en donderdag is het skûtsjecircus te bewonderen in Lemmer.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws