13.9 °C

Beelden van de bewakingscamera

Onderzoek neergeschoten hennepteler

do 09 augustus 2012 09.56 uur

DRACHTEN - Een kleine drie maanden geleden is een 37-jarige hennepkweker uit Drachten door twee onbekende mannen neergeschoten in de wijk de Folgeren in Drachten. De politie heeft donderdag besloten om beelden van mogelijk betrokkenen naar buiten te brengen om de zaak alsnog op te kunnen lossen.

Het schietincident vond plaats in de nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei bij een woning in de wijk Folgeren in Drachten. De 37-jarige bewoner werd rond 2.30 uur wakker van een alarm omdat er geprobeerd werd in te breken in de schuur bij zijn woning. In deze schuur was een weedkwekerij ingericht.

Toen hij naar buiten liep om poolshoogte te nemen, zag hij vier mannen rond de schuur struinen. Bij het zien van de bewoner gingen zij er vandoor. De Drachtster zette de achtervolging in en trachtte de mannen in te halen. Plotseling hoorde hij een knal en werd hij geraakt door een kogel die een diepe wond veroorzaakte. Het slachtoffer kon ondanks de schotwond zelf met zijn auto naar het ziekenhuis rijden. Hier is hij opgenomen en behandeld.

In een schuur bij de woning trof de politie een in werking zijnde weedkwekerij aan. Er was toen niemand meer in de kweekruimte aanwezig. Uit de videobeelden van de bewakingscamera’s van weedkwekerij bleek dat er in nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei vier personen in de kwekerij aan het werk waren geweest. Van twee personen is de identiteit inmiddels bekend maar van de twee afgebeelde personen niet. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze personen denken herkennen.

Van de vier personen die probeerden in te breken in de kwekerij en de Drachtster neer hebben geschoten, is de identiteit nog niet bekend. De politie is nog volop met het onderzoek bezig.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws