5.3 °C
Foto: Geert Huisman

De koets en de paarden van Hebeca

di 14 augustus 2012 22.45 uur

JISTRUM - Een koets met paarden die een rol gaat spelen in de theatervoorstelling Hebeca heeft dinsdagavond de voorstellingsroute voor het eerst gelopen. De locatievoorstelling Hebeca gaat op 7 september in premiere en wordt gehouden in de Broekpolder bij Jistrum. In de voorstelling speelt de koets bespannen met twee paarden een rol.

Er werd al enige tijd met de paarden geoefend en dinsdagavond werd voor het eerst de route welke in de voorstelling wordt gelopen, geoefend. Het was spannend maar alles verliep goed. De paarden werden gemend door Pieter Nicolai uit Oostermeer en Albert Minkema uit Rottevalle.

Voor mensen die van theater houden, is Hebeca een 'must' om te beleven. De Friestalige locatievoorstelling gaat over de komst van een vodkafabriek in het Russische dorp Hebeca. Hebeca is een hechte dorpsgemeenschap, waar de mensen nog leven volgens oeroude tradities. Ze verbouwen vlas en voorzien in hun eigen levensbehoeften. Niemand klaagt, want saamhorigheid brengt plezier en het harde werken geeft voldoening. Men heeft geen behoefte aan vooruitgang, gewoonweg omdat men niet beter weet. Hebeca is een wereld in het klein, een hemel op aarde.
Maar alles verandert als Viktor Vodka met zijn vodkaparade terugkeert naar zijn geboortedorp Hebeca. Hij opent een vodkastokerij in het dorp, waar alle inwoners aan het werk kunnen.

De verandering in egoïstische wezens - die uit zijn op geld en vooruitgang - zou kunnen leiden tot een catastrofe. Het beeld dat Hebeca schept, heeft veel parallellen met delen van de huidige samenleving en zal wellicht zorgen voor veel herkenning.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws