4.9 °C

Kollum: eerste vier paalzitters los

wo 15 augustus 2012 22.00 uur

KOLLUM - In het centrum van Kollum is het jaarlijkse paalzitten woensdagavond weer van start gegaan. Deze keer strijden Jildert Hellinga, Dorrie Hilboezen, Remco de Poel en Mice Boorsma om de eerste prijs. Ze beklommen rond 19.00 uur de palen op de Wallen. Er zal een poging gedaan worden om 75 uur lang op de paal te blijven zitten. Het oude record omhelst 73 uur.

Het kampioenschap werd woensdag begonnen door de paalzitkampioenen van vorig jaar, Dorrie en Richtsje Hilboezen geheel in stijl met paard en wagen op te halen onder begeleiding van tamboerkorps TLM uit Kollum. In het centrum werd de wisselbokaal overhandigd aan voorzitter Cor Hellinga van de organisatie APK. Donderdag om 10.00 uur gaan nog meer paalzitters los. Dan is de start van het Duopaalzitten waarbij geprobeerd wordt het record van 60 uren te verbreken.

Het paalzitten in Kollum wordt dit jaar overschaduwd door geluidsoverlast. Bewoners van het centrum kunnen door het lawaai amper tv kijken of slapen aangezien de wedstrijd onafgebroken doorgaat. Er is daarom besloten om het geluid zachter te zetten en de gemeente Kollumerland heeft gemeld te gaan handhaven als de geluidslimiet wordt overschreden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws