Logo
Zoeken
Zoeken
4.4 °C

Jeugd-tbs'er op proefverlof in de fout

do 27 september 2012 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 18-jarige Drachtster raakte zijn mobiele telefoon kwijt, toen hij in de nacht van 4 september vorig jaar betrokken raakte bij een ruzie op het Van Knobeldorffsplein. De Drachtster kreeg mot met een 16-jarige jongen uit Langedijke en een 20-jarige inwoner van Heerenveen. De laatste zou de Drachtster met een kettingslot hebben geslagen. Hij zou ook de gsm hebben meegenomen. Hij moest zich donderdag bij de politierechter verantwoorden.

De Heerenvener was op proefverlof. Hij zat in het kader van een zogeheten PIJ-maatregel (jeugd-tbs) in een behandelingskliniek. Niet erg handig om dan zo de fout in te gaan, merkte de officier van justitie op. De Heerenvener ontkende dat hij met het kettingslot had geslagen, zoals het slachtoffer had verklaard. Hij had alleen met het slot gezwaaid om andere agressievelingen van zich af te houden. Omdat de andere verklaringen te onduidelijk waren, sprak de rechter de man vrij van een poging tot zware mishandeling.

Dat hij de telefoon had gestolen, kon wel worden bewezen. Het voorval had nogal wat gevolgen voor hem. Alle verloven werden opgeschort en de rechtbank heeft de jeugd-tbs met een half jaar verlengd. De advocaat stelde voor om een geheel voorwaardelijke straf op te leggen, maar dat vond de rechter te gortig. Zij veroordeelde de man tot een werkstraf van 30 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....