Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Start Drachtstervaart op 15 oktober

vr 28 september 2012, 10.50 uur

DRACHTEN - Donderdagavond waren de laatste twee informatieavonden over de aanleg van de Drachtstervaart. Op het gemeentehuis in Drachten werden de bewoners van de wijk de Peppel en de omliggende straten uitgenodigd om uitleg te krijgen over wat hen allemaal te wachten staat.

Onder leiding van projectleider Wim Mulder kregen dik honderd belangstellenden in de Raadszaal een beamer presentatie te zien met daarop de uitleg over het project. Het project zal in totaal naar verwachting drie en een halfjaar duren. Waarschijnlijk zal sinterklaas in december 2016 voor de eerste keer Drachten aandoen via de Drachtstervaart.

Op de presentatie werd meteen duidelijk dat de start van de werkzaamheden begint op maandag 15 oktober. Dan zal er volgens de projectleider “een opening komen die zeker de krant zal halen”. In de eerste fase zal er gewerkt worden aan de brug bij de Noorder- en Zuiderhogeweg. Ondertussen starten de nutsbedrijven met het omleggen van de nutsvoorzingen. Aangezien veel hiervan in het midden van de nieuw te komen vaart ligt, zullen deze nu naar de beide zijkanten onwoorden verplaats. Als dit klaar is zal er verder gewerkt worden om alles klaar te maken voor het uitgraven van de vaart.

De gemeente besloot in juni van dit jaar om met een injectie van 5 miljoen uit de eigen reserves en met 1.5 miljoen euro van de provincie, de grond in te laten gaan. Het project was eerder in 2008 gestopt omdat de Windgroep het geld terug trok om de vaart uit te graven in verband met de kredietcrisis.

Klik hier voor de impressie hoe het gaat komen

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof