Logo
Zoeken
Zoeken
2.1 °C

Bebouwde kom Holwerd officieel geopend

do 04 oktober 2012 16.27 uur

HOLWERT - De Stasjonswei in Holwerd is donderdag officieel geopend. Samen met de basisschoolleerlingen van Holwerd heeft gedeputeerde Poepjes de knallende opening gedaan. Dit was het officiële schot voor de afronding van de werkzaamheden in Holwerd.

In 2011 is op de plaats van het kruispunt Bjimsterwei (N356) - Ljouwerterdijk (N357) een rotonde geplaatst. Dit jaar is de bebouwde kom van Holwerd (N356, Stasjonswei) aangepakt. De hoofdrijbaan is op een andere manier ingericht waardoor het dorpse karakter is versterkt. Ook is er een fietsoversteek gekomen voor fietsers van en naar Dokkum. Hiermee wil de provincie Fryslân de verkeersveiligheid en leefbaarheid van Holwerd verbeteren.

De officiële opening was in de wijde omgeving te horen. Na het aftellen hebben alle aanwezigen zo’n 150 ‘christmas crackers’ kapot getrokken. Dit gaf een luide knal. Na de openingshandelingen mochten de leerlingen samen met de buurtbewoners van de Stasjonswei gaan lunchen. Er stond een grote tent aan de Stasjonswei, waar men poffertjes, patat en kibbeling kon eten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....