Herstel SC Veenwouden in Grijpskerk

zo 28 oktober 2012, 11.28 sportnieuws

GRIJPSKERK - Na twee 2-1 nederlagen in de afgelopen twee weken was het voor SC Veenwouden zaak om de draad weer op te pakken in en tegen Grijpskerk. De formatie van Yko de Boer slaagde daarin middels een 1-3 zege op de fantastische kunstgrasmat in Grijpskerk.

De Feanwâldsters startten sterk in de eerste vijf minuten met goed pressiespel waar Grijpskerk duidelijk moeite mee had. In de 6e minuut was het echter vv Grijpskerk dat de leiding had kunnen nemen. Doelman Coenraad van der Mark voorkwam tot twee keer toe de openingstreffer. Grijpskerk bleef dominant en dwong SC Veenwouden terug zonder tot uitgespeelde scoringskansen te komen. De 0-1 via een kopbal van Albertjan van Zwol, na een prima voorzet van Rinse Procee, kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. SC Veenwouden ging door en zag een vrije trap van Jordy Weykamp in de 21e minuut net over het doel van Grijpskerk verdwijnen.

Eén minuut later had Stefan Jan Sijtsma de 0-2 kunnen maken. Hij zag zijn schot na een prima individuele actie net naast het doel gaan. In de 32e minuut kopte Albertjan van Zwol recht in de handen van doelman Stephan Douma. In de 35e minuut kreeg Grijpskerk een vrije trap op de linkerpunt van het strafschopgebied van SC Veenwouden. Wybe Loonstra nam de vrije bal en hij zag zijn fantastische trap onhoudbaar voor doelman Coenraad van der Mark in het SC Veenwouden-doel verdwijnen, 1-1. De rest van de eerste helft hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht.

Na de thee nam Grijpskerk het initiatief en in de 52e kwam SC Veenwouden goed weg toen Jordy Weykamp een inzet van Grijpskerk van de doellijn kon halen. Één minuut later was het Jan Jacob Posthumus die zijn schot vanuit een hoekschop over het doel van Coenraad van der Mark zag verdwijnen. In de 56e minuut kwam SC Veenwouden er goed uit en Leo Bosma zag zijn snoeiharde schot aangeraakt door de hand van een Grijpskerk-verdediger. Scheidsrechter Fledderus twijfelde niet en legde de bal op de stip. Albertjan van Zwol verzilverde de strafschop en bezorgde SC Veenwouden daarmee opnieuw de leiding in de wedstrijd.

Grijpskerk was van slag en was meer bezig met beslissingen van scheidsrechter Fledderus dan met het eigen spel. Daarmee worden geen wedstrijden gewonnen. SC Veenwouden profiteerde en de 1-3 van Stefan Jan Sijtsma, die uitstekend door de Grijpskerk-verdediging slalomde, was van grote klasse. De wedstrijd was gespeeld, Grijpskerk kon niet meer terugkomen. Gezien het hele wedstrijdbeeld was de 1-3 misschien iets te ruim, maar op de overwinning van de Feanwâldsters was niets af te dingen. SC Veenwouden keerde met deze overwinning terug in het linkerrijtje en dat is waar de ploeg thuishoort.