Logo
Zoeken
Zoeken
6 °C

Auto-inbraak na zakelijk geschil

wo 28 november 2012 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 43-jarige inwoner van Harkema was de wanhoop nabij, toen hij op 28 mei vorig jaar probeerde in te breken in de auto van zijn gewezen zakenpartner. De mannen waren ooit vrienden, maar na een zakelijk conflict maakten ze vooral elkaar het leven zuur. De Harkemaster zag duikspullen in de auto liggen waarvan hij vond dat ze van hem waren. De eigenaar van de auto zou zich goederen uit de voorraad van de voormalige duikschool van de Harkemaster hebben toegeëigend en verkocht. De man zou nog voor 25.000 euro aan spullen onder zich hebben.

De Harkemaster probeerde de achterportier van de auto, die geparkeerd stond op de Handwerkerszijde in Drachten, met een breekijzer open te wrikken. Na een paar tellen gaf de man op, maar hij had wel schade veroorzaakt. Het kwam hem op een aangifte te staan en een dagvaarding voor de zitting van de politierechter. De Harkemaster kwam woensdag niet opdagen. Volgens zijn raadsvrouw omdat hij mede vanwege de perikelen met zijn oud-zakenpartner een zware burn-out heeft opgelopen.

De autobezitter claimde de schade die werd veroorzaakt door het breekijzer. De man vorderde ook 280 euro smartengeld: hij zou gestalkt en bedreigd worden door de Harkemaster. De rechter wees alleen de schade aan de auto toe. De verdachte moet ruim 2600 euro betalen. Rekening houdend met de geestelijke gesteldheid van de Harkemaster legde de rechter een geheel voorwaardelijke werkstraf op van 40 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....