Logo
Zoeken
Zoeken
4.8 °C

D'deel akkoord afstoten huurwoningen

vr 30 november 2012 00.56 uur

DOKKUM - De gemeenteraad van Dongeradeel is donderdagavond akkoord gegaan met een nieuw woonakkoord tussen de gemeente Dongeradeel en Woningcorporatie Thús Wonen. In dat akkoord zijn alle afspraken tot en met 2020 tussen de gemeente Dongeradeel en de woningcorporatie vastgelegd. In het nieuwe woonakkoord gaat de gemeente Dongeradeel onder andere akkoord met het verkopen van huurwoningen in de dorpen in de gemeente, maar er is wel een maximum gesteld. Tegelijkertijd moet de woningcorporatie nog in 2013 beginnen met het opknappen van de wijken de Fonteinslanden en de Hoedemakerspolder in Dokkum. Het is de uitkomst van een jaar lang onderhandelen tussen wethouder Albert van der Ploeg (CDA) namens de gemeente Dongeradeel en de woningcorporatie.

Woningcorporatie Thús Wonen kreeg veel kritiek op de plannen die de corporatie voor de komende tien jaar heeft. Thús wonen wil zich de komende jaren langzaam terugtrekken uit dorpen in de regio waar nauwelijks of geen voorzieningen zijn. De gemeente gaat daar de komende jaren maar beperkt in mee. In ieder geval mogen woningen in die dorpen nooit alleen te koop worden gezet. Bij mutatie komen de woningen gelijktijdig in de verhuur- en verkoop. Indien er na 4 maanden geen gegadigden zijn voor huur of koop dan wordt gezocht naar een alternatieve oplossing. Voor de gemeente Dongeradeel komt dat er de komende 5 jaar op neer dat er in totaal maximaal 150 woningen mogen worden verkocht.

Thús Wonen moet daarnaast per 3 maanden een overzicht van de stand van zaken m.b.t. de te verkopen woningen overleggen aan de gemeente. Ook moet er jaarlijks een concreet jaarprogramma van activiteiten en maatregelen aan woningen, woongebouwen, woonomgeving en ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid worden opgesteld. De gemeenteraad ging donderdagavond unaniem akkoord met het nieuwe woonakkoord.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....