De Lauwers speelt gelijk tegen Spannum

za 1 december 2012, 13.33 sportnieuws

FRANEKER - Woensdag 28 november reisde het midweekteam van De Lauwers af naar Franeker om te korfballen tegen Spannum. Spannum wist de score te openen door van afstand raak te schieten. Jan Theunis Zuidema had het antwoord klaar en wist ook de korf van afstand te raken. Pieter Hoving wist de score uit te breiden door op aangeven van Rieks Zijlstra een kansje onder de korf goed af te ronden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en wisten beiden de korf te raken. Ook misten beide partijen een strafworp in de eerste helft. Hendrik van Straten wist de korf voor de rust nog eenmaal te raken wat de ruststand op 2-4 bracht.

Na de pauze wist Freerkje Kooistra de voorsprong verder uit te bouwen. Spannum liet dit niet op zich zitten en wist terug te komen tot 5-6. In de tweede helft wisten beide partijen de meegekregen strafworp wel te benutten wat nog steeds een voorsprong van 1 doelpunt voor de Lauwers betekende. Jolanda de Vries maakte een doorloopbal achter de korf goed af. Spannum wist, helaas voor de Lauwers, nog tweemaal te scoren wat de eindstand op 8-8 bracht.

Doelpuntmakers van de wedstrijd: Freerkje Kooistra (2), Hendrik van straten (2) Jan Theunis Zuidema (1), Rieks Sijlstra (1), Pieter Hoving (1) en Jolanda de Vries (1).

Op dinsdag 11 december speelt De Lauwers o 21.30 uur de laatste wedstrijd van dit jaar tegen Wez Warber in Leens.