Logo
Zoeken
Zoeken
-2.2 °C

Kap bomen aan oostkant Kuipersweg

do 06 december 2012 16.49 uur

BUITENPOST - Het college van burgemeester en wethouders van Achtkarspelen stelt de gemeenteraad voor om de bomen aan de oostkant van de Kuipersweg in Buitenpost te kappen. Het college heeft hierover overeenstemming bereikt met een meerderheid van de bewoners van de Kuipersweg. Er komen na de kap jonge bomen aan de oostkant terug die dichter tegen de rijbaan worden geplant, zodat de verkeersveiligheid is gewaarborgd.

Het compromis van college en bewoners van de Kuipersweg wijkt af van de wens van de gemeenteraad. Die had eerder bij motie aangegeven dat alle bomen aan de Kuipersweg gekapt moeten worden. Een omwonende heeft echter bezwaar gemaakt tegen het kappen van alle bomen aan de Kuipersweg en beroep ingesteld bij de rechtbank. De rechter heeft de gemeente en de indiener van het beroepschrift geadviseerd om nog eens met elkaar om tafel te gaan.

De bezwaarmakers willen de bomen aan de westkant behouden, maar kunnen instemmen met de kap van alleen de bomen aan de oostkant van de Kuipersweg. De gemeente heeft dit voorstel aan de bewoners van de Kuipersweg voorgelegd. Driekwart van de bewoners heeft met het nieuwe plan ingestemd.

Wethouder Marten van der Veen spreekt van een zorgvuldig proces: "Ik tink dat it yn dizze kwestje goed west hat, dat wy nochris it draachflak fan it kompromis besjoen ha. Temear dêr't in útspraak fan de rjochter allinne mar ferliezers opleverje sil." Wanneer ook de gemeenteraad begin volgend jaar met het voorstel instemt, kan de gemeente voor het voorjaar de oude bomen kappen en jonge bomen planten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....