Account
Logo
Zoeken

Broekster-Wâlden wint KNVB toernooi

zo 6 januari 2013, 17.51 sportnieuws

FRANEKER - Zaterdag heeft het A junioren team van de Broekster-Wâlden het KNVB kersttoernooi van het district noord op uiterst knappe wijze op zijn naam geschreven. Een toernooi waar in totaal 850 teams (e- pupillen tot A junioren) aan mee hebben gedaan. Via voorrondes had het team van trainer Klaas de Boer zich in de sporthal van Dokkum al de beste getoond van alle teams in de regio. Zaterdag waren de finalerondes in sporthal de Trije in Franeker.

De eerste poule wedstrijd werd gespeeld tegen Drachtster Boys. Bijna de hele wedstrijd stond de Broekster-Wâlden op voorsprong. Alleen in de laatste seconden van de wedstrijd kwam Drachtster Boys toch nog langszij. In de tweede wedstrijd gebeurde precies hetzelfde. Tegen Balk had men weer het betere van het spel en kreeg men na de 1-0 voorsprong ook genoeg kansen op de 2-0. Deze kwam echter niet en weer in de laatste seconden kwam de tegenstander op gelijke hoogte.

De laatste poulewedstrijd was de opdracht om zelf te winnen en men was afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule. Gelukkig speelden de concurrenten gelijk en won men zelf overtuigend met 5-1 van Blauw-Wit. Hiermee was de eerste plaats in de poule en dus een finaleplaats bereikt.

In de finale moest men het opnemen tegen SJO Oostburg uit Oosterwolde. De 1-0 voorsprong die men wederom haalde werd gelukkig nu niet meer uit handen gegeven. Dit ondanks een man minder door een rode kaart. Een geweldige prestatie van de mannen, veel van de huidige selectiespelers hadden de afgelopen jaren ook al een aandeel in de overwinning van de B junioren van hetzelfde toernooi. Een uiterst talentvolle lichting dus!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws