Logo
Zoeken
Zoeken
1.2 °C

Inwoneraantal Gerkesklooster plus drie

vr 25 januari 2013 19.01 uur

GERKESKLOOSTER - De Ondernemers Vereniging Gerkesklooster-Stroobos (OVGS) is erg blij dat het inwonersaantal per 1 januari 2013 met 3 inwoners is gestegen. Door de vervanging van een aantal woningen door SWA aan de Hoogstraten en door de leegstaande woningen van WoonFriesland was de kans aanwezig dat het aantal iets zou dalen, maar dat is niet gebeurd.

Mede door de goedgekeurde plannen van de bouw van 17 woningen op de “oude locatie van De Haan” en de bouw van een nieuwe multifunctionele accommodatie met school, peuterzaal en kinderopvang zien de plannen voor Gerkesklooster-Stroobos er de komende jaren goed uit. Ook bij de opvang van De4Elementen te Stroobos wordt er de komende tijd een uitbreiding van het aantal inwoners verwacht.

De Ondernemers Vereniging ziet de toekomst van Gerkesklooster-Stroobos, waarvan 50% van de inwoners jonger is dan 36 jaar, dan ook met veel vertrouwen tegemoet. “Deze ontwikkeling geeft positieve energie om nog meer te gaan organiseren” volgens de vereniging. Ze betreuren echter het woonbeleid van WoonFriesland, die meent kleine, oude bejaardenhuisjes met de laagste energielabel individueel te moeten verkopen. De ondernemers zagen liever dat deze huizen werden afgebroken en dat er nieuwe huizen komen. Woningstichting SWA bouwt op dit moment wel levensloopbestendige woningen in Gerkesklooster-Stroobos en daar is iedereen erg mee ingenomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....