Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Vader en dochter gewond bij ongeval

za 26 januari 2013, 16.52 uur

GERKESKLOOSTER - Bij een ongeval op de Izermieden bij Gerkesklooster zijn zaterdagmiddag een vader (27) uit Twijzel en zijn vijfjarige dochter lichtgewond geraakt. De slachtoffers zaten in een auto, die op de verkeerde weghelft terechtkwam en frontaal werd geraakt door een andere auto. Deze auto werd bestuurd door een 39-jarige inwoner uit Zwagerbosch.

Het ongeval is waarschijnlijk te wijten aan de gladheid door de sneeuw. Ter plaatse bleek het wegdek evenwel ook verontreinigd met olie. De gemeente Achtkarspelen gaat dit oplossen door het strooien van grit. Door de vorst kunnen er geen andere middelen worden ingezet.

De slachtoffers werden behandeld door personeel van twee ter plaatse gekomen ambulances en het personeel van het traumateam, wat met de Audi ter plaatse kwam. Zij werden daarbij geassisteerd door personeel van het brandweerkorps uit Buitenpost. Per ambulance werden vader en dochter overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

Naast de gewonde vader en dochter kwamen de andere inzittenden met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten behoorlijk beschadigd en moesten worden afgesleept. Het verkeer werd omgeleid via het Kolonelsdiep.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer