Account
Logo
Zoeken
Zoeken
7.3 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

NK Solexrijden Natuurijs Eastermarder

zo 27 januari 2013 20.30 uur

KORNHORN - In 1986 won Evert van Benthem de Elfstedentocht met de startnummer nr. 13. In hetzelfde jaar startte een zestienjarige Karel Tjoelker uit Kornhorn met startnummer 13 aan de start van de Nederlandse Kampioenschap Solex IJsrace in Marum.

Karel Tjoelker heeft deze titel 26 jaar mogen dragen. Solexclub Smeer’m organiseerde afgelopen zaterdagavond na 26 jaar een prachtige ijs race op de ijsbaan in Kornhorn. Karel Tjoelker was zelf niet in staat om zijn titel te verdedigen. Zijn gezondheid liet het niet toe om mee te gaan doen aan deze spectaculaire race in Kornhorn. Onder grote belangstelling werd er gestreden om de titel Nederlands kampioen IJs Solexrace. Om de deelnemers bij de start te behoeden voor glijpartijen werd er gestart vanaf stukken tapijt.

Er werden 3 manches gereden met telkens 4 solexen aan de start. Tussen de manches door werd het publiek getrakteerd op een spectaculaire demo van motorclub Opende. Op het lange rechte stuk werd er door deze motor rijders een snelheid gehaald van circa 110 km per uur. De nodige wheelies door o.a Wiemer Borger werden zeer gewaardeerd door het publiek. De strijd tussen de solexen werd op deze avond nog zeer spannend. Vele rijders uit eigen dorp die tevens lid zijn van Solexclub Smeer’m konden de titel niet behouden in eigen dorp.

Karel Tjoelker heeft zijn Nederlands Kampioen Solex IJsrace af moeten staan aan Wierd Hofstede uit Eatsermar. Wierd is geen onbekende in de solexracewereld en loopt al vele jaren mee. Solexclub Smeer’m Kornhorn hoopt dat deze geweldige race weer eens te kunnen organiseren en dan ook weer met samenwerking van de plaatselijke ijsbaanvereniging in Kornhorn.

Uitslagen Nederlands Kampioen Solex IJsrace.
1 Wierd Hofstede.
2 Tjeerd Postma.
3 Jan van der Bij

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....