Account
Logo
Zoeken
Zoeken
2.1 °C

Geen bewijs bedreigingen Wim Beintema

di 29 januari 2013 14.12 uur

DOKKUM - Er is geen enkel ondersteunend bewijs dat Wim Beintema uit Dokkum door iemand is bedreigd. Dat blijkt uit informatie van de politie. In de Nieuwe Dockumer Courant kreeg de in 2012 failliet verklaarde Wim Beintema maandag een podium om zijn verhaal te doen. Zo liet hij weten dat hij ernstig werd bedreigd. Een bestelauto van Vedon, waarin hij regelmatig reed, zou doorzeefd zijn met kogels.

Navraag bij de Dokkumer politie leert dat Wim Beintema wel aangifte van bedreiging deed, maar dat de politie op geen enkele manier een aanwijzing vond die de beweringen van Wim Beintema konden ondersteunen. De politie laat deze site weten behoorlijk onderzoek te hebben gedaan. Er werden geen aanknopingspunten gevonden met betrekking tot de bedreiging. Ook de auto werd volgens de politie onderzocht. Deze was wel beschadigd maar dit leidde verder niet tot resultaten richting mogelijke verdachten. Voor de politie is het in deze zaak uiterst opmerkelijk dat er geen verdere aanwijzingen zijn terwijl iemand wel een concrete aangifte heeft gedaan.

De aangifte van bedreiging zorgde er in oktober mede voor dat de gemeente Dongeradeel de vergunning voor twee feesten introk. Deze nieuwe feesten zouden door het familiebedrijf Vedon worden georganiseerd, waar de leiding in handen was van Wim Beintema. Beintema verwierf in 2011 in Dokkum bekendheid nadat hij - naar eigen zeggen - ruim twee miljoen euro in een casino had gewonnen. Hij ging tentfeesten organiseren en nam per 1 januari 2012 de discotheek Club Q in Noardburgum over. Nog geen drie maanden later werd hij failliet verklaard.

Dit bericht is om 16.25 uur aangepast. De auto is volgens de politie wel beschadigd en volgens de politie zou het 'zo maar kunnen zijn dat er op geschoten is'. Het onderzoek heeft verder niet geleid tot mogelijke verdachten e.d.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....