Account
Logo
Zoeken
Zoeken
9.1 °C

Gebroken kaak door klap in Club Q

do 31 januari 2013 17.30 uur

LEEUWARDEN - Het moet een behoorlijke klap zijn geweest, waarmee een 20-jarige inwoner van Buitenpost een medebezoeker van Club Q in Noardburgum tegen de grond sloeg. Het slachtoffer was meteen knock-out. Later bleek dat de klap een gebroken kaak had opgeleverd. De Buitenposter werd door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur, plus 40 uur voorwaardelijk. Het voorval had nogal wat indruk op hem gemaakt.

Hij is minder gaan drinken en via een familielid zocht hij de dag na het voorval contact met het slachtoffer. Die wilde echter geen contact met de verdachte. De twee hadden al eens eerder een akkefietje gehad. Op 17 juli 2011 liepen ze elkaar letterlijk tegen het lijf. Na een paar klappen over en weer leek het ergste voorbij. Tot de Buitenposter vanuit het niets een aanloop nam en het slachtoffer keihard tegen de vlakte sloeg. 'Ik was boos. Het was in een opwelling', zei de verdachte.

De klap had de nodige gevolgen voor het slachtoffer: hij moest een operatie ondergaan om de breuk in de kaak te repareren. De Buitenposter heeft de schade -bijna 1400 euro- kortgeleden betaald. 'Rijkelijk laat', vond de rechter. De Buitenposter heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd een behoorlijk strafblad opgebouwd. De rechter bepaalde dat hij verplicht de cursus Alcohol en Agressie moet volgen. De Buitenposter had die avond 15 biertjes achter de kiezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....