Account
Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

Drugsdealers uit Drachten aangehouden

vr 01 februari 2013 19.02 uur

DRACHTEN - De politie heeft in een onderzoek naar de handel in harddrugs vier inwoners van Drachten (20,22,22 en 29 jaar) en een 36-jarige Leeuwarder aangehouden. Drie van hen zitten nog steeds vast. Tegen alle vijf werd proces-verbaal opgemaakt.

Volgens de politie was er in 2012 een stijging van het gebruik van GHB onder jongeren in Drachten te zien. Agenten werden met enige regelmaat geconfronteerd met onwel geworden personen. In veel gevallen was het gebruik van GHB hier de oorzaak van. De stijging van het gebruik van deze partydrug werd niet alleen gesignaleerd door de politie maar ook door Verslavingszorg Noord-Nederland.

De politie startte een onderzoek en wist in november en december van 2012 al vijf dealers aangehouden. Ondanks deze aanhoudingen werd het onderzoek voortgezet. Daarbij werden in eerste instantie vier harddrugsgebruikers uit Opeinde, Drachten, Gorredijk en Leeuwarden aangehouden. Deze gebruikers waren in het bezit van meerdere soorten harddrugs. Uiteindelijk werden door het onderzoeksteam vijf mannen aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. De vijf handelden voornamelijk in GHB, speed en XTC. Dit werd in beslag genomen. Daarnaast was één van hen, een 22-jarige Drachtster, in het bezit van diverse soorten wapens. Ook die werden in beslag genomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....