Account
Logo
Zoeken
Zoeken
7.5 °C
Foto: Jilmer Postma

Kijlstra betrekt gloednieuw pand

ma 04 februari 2013 17.55 uur

DRACHTEN - Voor de medewerkers van Kijlstra Personenvervoer & Ambulancegroep Fryslân zal het even wennen zijn. Vanaf maandag werken zij namelijk vanuit het nieuwe pand aan de rand van Drachten, op het bedrijventerrein A7 Noord. Het pand staat pal naast de Meldkamer Noord-Nederland. Het pand is uitgerust met een nieuwe centrale voor het personenvervoer, nieuwe verblijfsruimtes en meer werkruimte voor de medewerkers.

Met het betrekken van het nieuwe pand gaat een langgekoesterde wens van het Drachtster familiebedrijf in vervulling. "We groeiden zo hard dat de huidige locatie aan De Klim echt te klein werd", meent algemeen directeur Sietze Kijlstra, die aan de Ottolaan het nieuwe pand zag verrijzen zonder al te veel vertraging. "Ik ben blij dat we onze medewerkers nu meer werkcomfort kunnen bieden. Daarnaast hebben wij voortaan alle stafmedewerkers weer samen op één locatie zitten, wat de samenwerking binnen het bedrijf ten goede komt.”

"Het nieuwe hoofdkantoor is energiezuinig. We maken namelijk gebruik van een innovatief verwarmings- en koelingssysteem. Concreet komt het er op neer dat we overtollige warmte uit de ene ruimte weer gebruiken in een ruimte waar het juist weer wat warmer moet zijn. Het energiezuinige karakter blijkt ook uit het gebruik van warmtepompen en het opvangen van water in de nieuwe autowasstraat.” Het ontwerp van de nieuwbouw komt van de hand van Wind Groep uit Drachten. Bouwgroep Dijkstra Draisma werd aangetrokken om de bouw te realiseren.

De officiële opening vindt plaats op 12 april. De openingshandeling wordt dan verricht door Commissaris van de Koningin, de heer John Jorritsma.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....