Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.1 °C

Kerk afgebrand op Ameland

di 05 februari 2013 07.32 uur

NES (AMELAND) - De St. Clemenskerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes op Ameland is maandagnacht door een brand verwoest. Rond 5.00 uur werd de uitslaande brand ontdekt en werd de brandweer van Ameland gealarmeerd.

De kerk stond al snel in lichterlaaie en de vlammen sloegen van alle kanten uit het dak. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is onbekend. De kerk werd in 1878 ontworpen door de Amsterdamse architect Pierre Cuypers. Hij ontwierp ook het Rijksmuseum en het Centraal Station.

De St. Clemenskerk is de enige Katholieke kerk op Ameland. Het schip van de St. Clemenskerk (het historische deel uit 1878) van de kerk is afgebrand. De zijbeuken en bijgebouwen staan nog. Het parochiecentrum heeft waterschade. Van de muren die nog overeind staan wordt bekeken of er instortingsgevaar is. Het terrein is met hekken afgezet.

Voor de geloofsgemeenschap, bestaande uit 1200 parochianen, is de brand een zware klap. Veel mensen zijn volgens de gemeente Ameland dan ook zeer aangeslagen. De kerk organiseert voorlopig de kerkdiensten op een andere locatie. Hierover volgt nog informatie.

Klik hier voor foto's van Hidzer de Ruiter

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....