Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Makelaar vervalst werkgeversverklaring

do 21 maart 2013, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een 33-jarige makelaar uit Kollum ging over de schreef, toen hij begin 2011 als een soort vriendendienst een werkgeversverklaring foutief invulde. De Kollumer had aan de Friesland Bank doorgegeven dat een bevriende makelaar bij hem op papier stond. Zowel wat betreft de hoogte van het loon als de lengte van het dienstverband bleek dat niet te kloppen. Dat had de Kollumer althans toegegeven in een gesprek met de bank.

De collega zat in een scheiding. Hij moest aan kunnen tonen dat hij voldoende verdiende en een langdurig werkverband had om zelfstandig de hypotheek van de woning over te nemen. De vriend zou ook daadwerkelijk bij de Kollumer in dienst zijn geweest, alleen klopten de gegevens niet die in de werkgeversverklaring stonden. De Kollumer had zowel tegenover medewerkers van de bank als bij de politie toegegeven dat hij fout had gehandeld.

Tegen de politierechter zei de Kollumer donderdag dat hij wel vond dat de zaak door de bank nogal was aangedikt. De rechter zag een raakvlak met de economische crisis, die mede zijn oorsprong vond in het verstrekken van risicovolle hypotheken. De officier van justitie had zich erover verbaasd dat Justitie de zaak met een relatief lage sanctie had willen afdoen. De Kollumer had een transactie van slechts 190 euro in de bus gekregen. De officier voelde zich toch gebonden aan de schikking en eiste een boete van 190 euro. De rechter nam het strafvoorstel over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin