Account
Logo
Zoeken
Zoeken
13.9 °C

Jubileumtentoonstelling Karakteristyk geopend

za 23 maart 2013 20.46 uur

BURGUM - Vrijdag was het precies 35 jaar geleden dat de Stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel werd opgericht. Dit heugelijke feit wilde de stichting niet in stilte voorbij laten gaan. In aanwezigheid van ongeveer 50 genodigden opende wethouder Geerling Schippers met een druk op de rode knop de jubileumtentoonstelling 'Voorbeeldig'.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de winnende panden van de Karakteristykpriis in de afgelopen jaren. De tentoonstelling zal nog tot 20 april in de hal van het gemeentehuis te Burgum te zien zijn.

Karakteristykprijs
Om de liefde voor het karakteristieke landschap en de bouwstijl levend te houden, onderneemt de Stichting tal van activiteiten. Eén daarvan is de uitreiking van de jaarlijkse Karakteristykprijs. Vanaf 1982 wordt deze prijs door een sponsor beschikbaar gesteld voor de mooiste restauratie van het jaar. Voor de Karakteristykprijs kan men in aanmerking komen als men een monument of een voor de streek karakteristiek pand 'voorbeeldig' gerestaureerd heeft. Een deskundige jury met Peter Karstkarel, Proor Adema en Rienk Terpstra, beoordeelt de inzendingen. De prijs wordt alleen toegekend als de inzendingen als voorbeeld kunnen dienen voor andere restauraties.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....