Account
Logo
Zoeken
Zoeken
11.2 °C

Dongeradeel: nader onderzoek glasvezel

do 28 maart 2013 01.06 uur

DOKKUM - De gemeenteraad van Dongeradeel durft eerst nog niet in te stemmen met het plan voor glasvezel in heel Dongeradeel dat door Kabel Noord aan de aandeelhouders is voorgesteld. De raad vindt dat er eerst beter onderzoek moet worden gedaan naar een eventuele gedeeltelijke verkoop van (delen van) Kabel Noord. De vertegenwoordigers van de raad zullen daartoe oproepen in de aandeelhoudersvergadering van 10 april aanstaande. Dit in tegenstelling tot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel: zij wil wel direct akkoord wilde gaan het voorgestelde plan van Kabel Noord.

Kabel Noord wil overal in haar verzorgingsgebied in Noordoost Fryslân glasvezel aan gaan leggen. Uit onafhankelijk onderzoek van BNG advies blijkt dat Kabel Noord zelfstandig aan de slag kan gaan met het aanleggen van glasvezel. Er is dan wel tijdelijk extra geld nodig van de Provincie Fryslân en de gemeenten. De Provincie wil zich vooral gaan richten op de onrendabele gebieden en heeft daarvoor ook geld beschikbaar gesteld.

Andere gemeenten in Noordoost Friesland zijn al wel akkoord gegaan met het voorstel van Kabel Noord en stellen een eventuele verkoop van Kabel Noord ook niet aan de orde. Of de plannen van de gemeente Dongeradeel om extra onderzoek uit te voeren het gaan halen is allerminst onzeker. Dongeradeel bezit namelijk maar 45% van de aandelen in Kabel Noord en kan dus niet zelfstandig beslissen over een dergelijk onderzoek. Zeer waarschijnlijk zal Dongeradeel daarna alsnog met de voorgestelde plannen instemmen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....