Account
Logo
Zoeken

Five Pack wint ook van Menhir

zo 26 mei 2013, 18.20 sportnieuws

HARLINGEN - In een overvolle Waddenhal in Harlingen stonden Five Pack uit Ureterp en Menhir uit Sneek vrijdag voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Beide teams hadden voor een grote schare fans gezorgd die garant stonden voor een mooie ambiance. De winnaar van deze wedstrijd mocht zich de kampioen van het seizoen 2012-2013 noemen.

Five Pack startte furieus. Diverse steals brachten Menhir in verlegenheid en Five Pack liep uit naar 8 punten voorsprong. Aan de kant van Menhir lieten ze zich niet van de wijs brengen en met name de nummer 6, Niels Haven, schoot zijn driepunters raak. Menhir kwam langszij en de het werd een puntje voor puntje achter wedstrijd.

Ruststand 29-29

De derde periode is meestal een goede periode voor Five Pack. Ook nu was dat zo, echter Menhir wilde niet meewerken en gaf niet op. De wedstrijd was kampioenswaardig en er werd op het scherpst van de snede gespeeld. In de 7 brutaal de leiding over en waanden zich in een kampioenschapsroes. Het verschil was 6 punten in het voordeel van de Sneekers. Coach de Vries vluchtte in een time out en de route naar de overwinning werd uitgestippeld.

Door een driepunter van Melvin Epema, na twee misse vrije worpen en een steal , en score van Jorge Aguilera ging Five Pack er op en er over. Doordat Menhir op dat moment in teamfoutenlast zat mocht na iedere persoonlijke fout, Five Pack twee maal aanleggen vanaf de vrije worplijn. Menhir ging fouten forceren om in balbezit te komen, maar de schutters van Five Pack hielden hun hoofd koel en beslisten de wedstrijd vanaf de vrije worp lijn.

Eindstand 68-63

“Dit een bekroning op een mooi seizoen. We hebben het gehele seizoen slechts twee maal verloren (Moestasj Groningen uit en thuis) en daarom zijn we de terechte winnaar. Het team heeft zich gedurende het seizoen ontwikkeld tot een team van teamplayers. Ze gunnen elkaar de bal en de score en dat is de sleutel tot het succes in deze competitie geweest. We hopen de vereniging door dit kampioenschap een positieve impuls te geven en te zorgen dat we e.e.a. nu naar een hoger niveau kunnen gaan tillen. Ik ben trots op mijn team” aldus coach de Vries.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws