Account
Logo
Zoeken
Zoeken
20.2 °C

Hennepteler (46) uit Kollumerzwaag opgepakt

vr 31 mei 2013 09.57 uur

KOLLUMERSWEACH - De politie heeft donderdagmiddag een 46-jarige inwoner van Kollumerzwaag aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit en het kweken van hennep. Agenten hadden informatie gekregen dat de 46-jarige man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Reden genoeg om een onderzoek in te stellen in zijn chalet aan Bounswei in Kollumerzwaag.

Op het terrein werd in een keet een ruimte aangetroffen die volledig was ingericht om hennep te kunnen kweken. De lampen en de hennepplanten ontbraken echter. In de chalet van de man werd wel een volledig ingerichte hennepkwekerij met 70 planten aangetroffen. Daarnaast vonden de agenten een vuurwapen en kluis met daarin onder andere een grote hoeveelheid geld. Dit alles werd in beslag genomen.

Ook de hennepplanten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast werd door de agenten een motorfiets meegenomen. Het vermoeden bestond dat die was gefinancierd met geld dat was verdiend met het kweken van hennep. De 46-jarige verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit