Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15.1 °C

Kaakchirurgie in De Sionsberg

ma 03 juni 2013 11.11 uur

DOKKUM - Vanaf september wordt er in ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum kaakchirurgie aangeboden. Dankzij de bestuurlijke fusie van Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana, waar de Sionsberg toe behoort, is het mogelijk dat de kaakchirurgen uit het Drachtster ziekenhuis ook poliklinische behandelingen in het Dokkumer ziekenhuis gaan aanbieden.

Kaakchirurgie is een toegankelijk specialisme waar vooral door tandartsen naar verwezen wordt. Jan Peter Wymenga, kaakchirurg in Nij Smellinghe, is dan ook blij dat dit ook in Dokkum geboden gaat worden. "Je hebt je tandarts over het algemeen dichtbij, dan is het fijn dat je ook voor kaakchirurgie in de buurt terecht kunt. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van verstandskiezen en kaakimplantologie kun je vanaf september ook terecht in De Sionsberg. Dit scheelt voor de patiënt veel reistijd. Ook bijvoorbeeld voor mensen op Ameland of Schiermonnikoog, of inwoners van het westen van de provincie Groningen, is kaakchirurgie hierdoor een stuk beter bereikbaar."

Wymenga, die samen met zijn collega Leo Meijndert de spreekuren in Dokkum gaat doen, kijkt uit naar de opening van de nieuwe polikliniek. "Ook voor ons is het een nieuwe uitdaging. Dokkum is een leuke omgeving en ik denk dat ons specialisme een goede aanvulling is op het zorgaanbod in Dokkum." Eén ding heeft Wymenga alvast mee. "Ik merk dat in Dokkum nog meer Fries gesproken wordt dan in Drachten, gelukkig spreek ik dat ook, dus ook patiënten die zich iets minder op hun gemak voelen kan ik in hun 'eigen' taal aanspreken."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....