Account
Logo
Zoeken
8 °C

Pony's verwaarloosd - vrouw bedreigt veearts

vr 20 september 2013, 17.30 uur

LEEUWARDEN - In februari 2011 nam de Voedsel en Warenautoriteit (VWA, voorheen de AID) bij De Falom 29 IJslandse paarden in beslag. De meeste dieren waren ondervoed en een van de paarden had een open wond op de rug. Onder meer door het plaatsen van foto's van de verwaarloosde dieren op internetsites werd de zaak onder de aandacht gebracht. Op 8 februari volgde er een controle door een veearts van de VWA en twee medewerkers van de gemeente Dantumadiel. De 58-jarige eigenaar kreeg tot 16 februari de tijd om iets aan de erbarmelijke situatie te doen.

Omdat de man niet voldoende maatregelen had genomen, werden de paarden op 17 februari in beslag genomen. Tijdens de controle op 8 februari deed vooral de partner van de toen 58-jarige eigenaar zich in verbaal opzicht gelden. De vrouw (64) bedreigde en beledigde een vrouwelijke veearts. De veearts, die Duitse roots heeft, werd uitgescholden voor 'domme mof' en 'vies varken'. Ook een van de gemeenteambtenaren kreeg het verbaal zwaar te verduren. De vrouw zou geroepen hebben dat de controleurs neergestoken moesten worden. Tweeënhalf jaar na dato moest de vrouw, woonachtig in Broeksterwâld, zich voor de rechter verantwoorden.

De vrouw was nog steeds zeer opstandig. Ze vond dat de controleurs als slachtoffer afgeschilderd werden. 'Terwijl ikzelf slachtoffer ben', aldus de vrouw. 'Als deze mensen niet tegen een beledigingetje kunnen, moeten ze maar ander werk zoeken', vervolgde ze. Dat was tegen het zere been van de officier van justitie. 'Mensen hoeven daar helemaal niet tegen te kunnen', zei de officier. De rechter was het daarmee eens: 'Dit zijn schandalige woorden'. De Broeksterwâldse kreeg een boete van 500 euro en, als waarschuwing voor de toekomst, een voorwaardelijke celstraf van een week. 'Om u er goed van te doordringen dat dit gedrag echt niet door de beugel kan', aldus de rechter. De vrouw moet 200 euro smartengeld aan de veearts betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid