Account
Logo
Zoeken
8.2 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Lintje voor Andries van der Veer

za 21 september 2013, 16.30 uur

OPENDE - Zaterdagmiddag ontving Andries van der Veer (60) uit Harkema een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Naussau. Ook werd Andries (nog voor hij werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau), onderscheiden door een bestuurslid van de Friese Bond.

Een groot gedeelte van de activiteiten van Andries van der Veer hebben plaatsgevonden in Opende. De onderscheiding werd daarom uitgereikt in het Barontheater in Opende door burgemeester Dijkstra van Grootegast, tevens goede bekende van de heer Van der Veer. Hij ontving de onderscheiding tijdens een feestelijke bijeenkomst die werd georganiseerd ter gelegenheid van Van der Veer zijn 50-jarig jubileum als muzikant.

Andries van der Veer werkt als productiemedewerker bij Europrovyl Augustinusga. Daarnaast zet hij zich al geruime tijd in op het terrein van muziek. Sinds 1978 is hij bestuurslid van Crescendo, Christelijke Showband en Wielrijdersmuziekkkorps Opende, een fietsende fanfare. Als bestuurslid vervulde Van der Veer tot 1994 diverse functies. Hij was vice-voorzitter van het clubhuis, lid van de Instrumenten- en bouwcommissie, de Fietscommissie en van de Muziekcommissie en hij had jeugdbeleid in zijn portefeuille. Hij heeft ook meegeholpen bij de renovatie van het clubhuis en hij was dirigent van de jeugdafdeling.

Sinds 1984 is Andries van der Veer vaste chauffeur voor het vervoer van de fietsen van de showband en vrijwilliger bij het onderhoud en het poetsen van de fietsen.
Sinds 1999 is Andries van der Veer actief lid van de Christelijke Brassband ’t Heideblomke. Als actief lid stond hij altijd klaar om werkzaamheden te verrichten. Tot 2009 was hij bestuurslid en hield hij zich onder andere bezig met het jeugdbeleid.

Van 1990 tot 2010 was Andries van der Veer voorzitter van de Stichting Muziekevenementen Harkema. Deze stichting organiseerde jaarlijks op de derde zaterdag in juni de Taptoe Harkema. Onder leiding van Andries van der Veer ontwikkelde Taptoe Harkema zich tot een professioneel evenement met landelijke bekendheid. Tevens was hij betrokken bij de organisatie van de taptoe en verrichtte hij hand-en-spandiensten, zoals de op- en afbouw, het verkopen van loten en het organiseren van het verkeer. Als gevolg van het wegvallen van sponsors wordt de taptoe nu niet meer georganiseerd en proberen de stichting en het huidige bestuur op een andere manier de doelen na te streven.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....