Account
Logo
Zoeken
1.1 °C
© Jochem Wiersma

Gezondheidscentrum Holwerd geopend

do 26 september 2013 21.05 uur

HOLWERT - Donderdagmiddag heeft de 89-jarige heer Plekkringa in Holwerd het nieuwe gezondheidscentrum officieel geopend.

Het voormalig dienstencentrum Nije Nijhof in Holwerd is omgebouwd tot een compleet gezondheidscentrum en sinds juli al in gebruik. Ondanks de krimp in de regio is Holwerd één van de plaatsen waar met behulp van de gemeente en vele vrijwilligers de strijd is aangegaan om het dorp leefbaar en vitaal te houden. Met de realisatie van het gezondheidscentrum in Holwerd is het aantal voorzieningen in het dorp nu zelfs toegenomen.

Dankzij het nieuwe centrum beschikt Holwerd nu over een fysiotherapiepraktijk, een sportcentrum, een thuiszorgbasis, een psychologenpraktijk en een diëtist. Daarnaast zijn nog de huisartsenpraktijk, een massagepraktijk, een pedicurepraktijk, een logopediepraktijk, het huisartsenlaboratorium en de aula van de uitvaartvereniging in het gezondheidscentrum ondergebracht.

Het gezondheidscentrum is een uitvloeisel van het in 2009 verschenen rapport Holwerter Fiersichten. De visie gaf ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van toerisme en recreatie, economie, voorzieningen, leefbaarheid en wonen. Het idee voor het centrum ontstond nadat de huisartsenpraktijk had aangegeven aan te willen sluiten bij de Multifunctionele Accommodatie. Uit verder onderzoek bleek dat de belangstelling van andere zorginstanties groot genoeg was om zo’n gezondheidscentrum in het centrum van het dorp te realiseren.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....