Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Foute datum op dagvaarding:vrijspraak Tilster

vr 27 september 2013, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Een verkeerde datum op de dagvaarding leverde een 34-jarige inwoner van Kootstertille een vrijspraak op. De Tilster moest zich vrijdag bij de politierechter melden omdat hij op 25 juni 2011 in de feesttent in zijn woonplaats iemand zou hebben mishandeld. Op de dagvaarding stond echter dat de mishandeling zich op 25 januari 2011 zou hebben afgespeeld. Dat klopte dus niet. De rechter vond dat er zoveel ruimte zat tussen de twee datums dat de Tilster moest worden vrijgesproken.

Dat vond de officier van justitie ook. Omdat het al een oude zaak was had de officier in eerste instantie een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur geëist. Nadat de advocaat van de Tilster hem op de verkeerde datum had gewezen, concludeerde de officier dat er vrijspraak moest volgen. Een sportieve reactie, aangezien de officier tot aan de uitspraak van de rechter het recht heeft om de dagvaarding te wijzigen.

De zaak zou nog een staartje kunnen krijgen. Na het incident in de feesttent kwamen drie mannen verhaal halen bij de woning van de Tilster. Die was met een honkbalknuppel op de mannen afgestapt. De Tilster was aangehouden op verdenking van zware mishandeling en verboden wapenbezit. Een van de mannen had aangifte gedaan van mishandeling. Het is nog niet bekend wat er met die aangifte is gebeurd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....