Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

'Herindeling NOF blijft enige optie'

vr 4 oktober 2013, 0.33 uur

DOKKUM - Voor zowel de gemeenteraad als het college van B&W in de gemeente Dongeradeel blijft herindeling van de gemeenten in Noordoost Fryslan de enige optie. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering in Dongeradeel. Hoewel de gemeenteraden en colleges van de vier gemeenten nog niet op 1 lijn zitten, worden er door de directies een aantal concrete varianten uitgewerkt voor het samenvoegen van de gemeentelijke organisaties. Uiterlijk 1 maart 2014 moeten de varianten aan de gezamenlijke colleges van de DDFK-gemeenten zijn voorgelegd.

De standpunten van de vier gemeenteraden over herindeling verschillen. De gemeenteraden van Dantumadiel en Ferwerderadiel willen alleen een ambtelijke fusie, waarbij alleen de organisaties worden samengevoegd. Dongeradeel en Kollumerland willen verder gaan en ook de gemeentebesturen samenvoegen. De vorming van eìeìn gemeentelijke organisatie wordt daarom in twee varianten uitgewerkt: eìeìn variant die uitgaat van een ambtelijke fusie van de vier gemeenten en eìeìn variant die uitgaat van een gemeentelijke herindeling.

Burgemeester Marga Waanders: "Niets doen is geen optie, daarom willen we deze vervolgstap ook graag maken". Tot maart 2014 worden er geen concrete stappen ondernomen, maar de nieuwe gemeenteraden krijgen snel na de verkiezingen wel direct de resultaten van het interne onderzoek. Dan wordt er een eventuele verdere koers uitgezet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....