Zunobri verliest van NQL

ma 11 november 2013, 13.34 sportnieuws

GRIJPSKERK - Op zaterdag 9 november trad NQL 1 weer aan voor een pot korfbal. NQL moest spelen in Grijpskerk tegen Zunobri. Een onbekend team, omdat Zunobri er even uit heeft gelegen met een seniorenteam, maar gelukkig hebben ze weer een vlaggenschip op de been. NQL kwam van het veld af met goeie wedstrijden maar tegenvallende resultaten en wil in de zaal goed beginnen.

Einte Wassenaar wist in het begin van de wedstrijd twee keer van afstand het doel te treffen waardoor NQL met 0-2 voorkwam en voorspoedig van start ging. Zunobri scoorde na de wissel echter meteen een tegentreffer van afstand. Het aanvalsvak met de in vorm zijnde Bartel Visser wist het gat echter meteen groter te maken en de stand werd 1-3 wederom via een afstandsschot. Toch klampte Zunobri nog vast en bleef knokken en dat werd beloond de stand werd 2-3. Minke van der Wal die haar eerste minuten in NQL 1 maakte gaf de ploeg van Renze Miedema weer wat lucht door ook van afstand te scoren, 2-4.

Hierna had het vak van Minne Jansma de verdediging op orde, en kon het vak van Bartel Visser naar hartelust aanvallen. Dit leidde tot 2 strafworpen die verzilverd werden door de heer Visser, de afstand werd vergroot tot vier doelpunten want het werd 2-6. Helaas kon Zunobri snel 2 tegentreffers maken waardoor het toch spannend bleef. Sijmen Hoekstra scoorde nog een keer van afstand. Hierdoor ging de ploegen met een stand van 4-7 de rust in.

Coach Renze Miedema wees erop dat Zunobri ondanks het gat van 3 doelpunten nog steeds hard knokte om bij te komen. Na de rust moest NQL erop en erover.

Zo ging een bloedfanatiek NQL de tweede helft in. De verdediging in beide vakken stond goed en NQL maakte het gat groter. Bartel Visser maakte de 4-8 van afstand. Einte Wassenaar brak door maar werd overgenomen, hij wist wel de bal bij rebounder Minne Jansma te krijgen, die zijn kans mooi meepakte deze actie resulteerde in de 4-9. De 4-10 liet even op zich wachten omdat dezelfde Minne Jansma een strafworp mistte. Later kwam de 4-10 er toch nog door een afstandsschot van Einte Wassenaar. Na de score van Sijmen Hoekstra van afstand waardoor het 4-11 werd, wist Zunobri weer wat terug te doen en zette de thuisspelende ploeg de stand op 5-11.

De wedstrijd was beslist, het gat was geslagen en in de laatste 15 minuten van de wedstrijd werd er nog om en om gescoord door beide ploegen. Einte Wassenaar tekende voor de 5-12, na de 6-12 maakte Bartel Visser er 6-13 van, wederom van afstand. Zunobri maakte de 7-13. Waarna de goed spelende Minke van der Wal haar 2de afstander maakte. Het slotwoord was voor de ploeg uit Zuidhorn. En zo werd de eindstand beslist op 8-14.

Trotse coach Renze Miedema: "We trainen veel op het schot en schottechniek, en vandaag scoren we van de 14 doelpunten 11 van afstand. Dat moeten we vasthouden om goed mee te blijven doen in de competitie."