Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Snelle Drachtster geeft valse naam op

za 30 november 2013, 10.14 uur

DRACHTEN - De politie heeft vrijdagavond op de Noorderdwarsvaart in Drachten een 43-jarige automobilist aangehouden nadat hij een valse naam had opgegeven. De bestuurder viel op omdat één van zijn achterlichten defect was en omdat hij met hoge snelheid door het centrum van Drachten reed. Reden voor surveillerende agenten om de automobilist een stopteken te geven.

De bestuurder gaf zijn nam op en overhandigde een rijbewijs om dit te bevestigen. De agenten hadden al snel door dat de Drachtster een valse naam op gaf. De 43-jarige mocht namelijk helemaal niet auto rijden omdat hij geen rijbewijs heeft. Hij overhandigde dan ook het rijbewijs van een vriend en die naam gaf hij dan ook op aan de agenten.

De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Tijdens een ademanalyse blies de automobilist 145 ug/l, goed voor een boeten van 357 euro. In de kleding van de man werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Voordat de Drachtster het politiebureau mocht verlaten, werd proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van harddrugs, het rijden zonder geldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is jouw favoriete sport om te doen?

Fietsen  
18.2%
Hockey  
1.4%
Tennis / padel  
3.8%
Schaatsen  
2.9%
Voetbal  
7.2%
Zwemmen  
6.2%
Ik sport niet....  
29.7%
Iets anders...  
30.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


kwijt / misdaad in je straat

Blauwe gebreide apenknuffel verloren

Blauwe gebreide apenknuffel verloren
regionaal nieuws

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31
regionaal nieuws

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout