Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

foto: Willy Wilpstra

Rondemissen NK wielrennen 2014 Ureterp

wo 4 december 2013, 16.03 uur

URETERP - In de zomer van 2014 zal in Ureterp het NK wielrennen worden gehouden.

In de aanloop naar dit wielerfestijn is er een interview gehouden met de twee rondemissen, dit om ze ook wat meer bekendheid bij het publiek te geven.

Wendy Oosterwoud en Melissa Steenhof zijn twee fanatieke wielrensters die hun carrière zijn begonnen bij WV Drachten. In november 2013 hebben de beide dames besloten de overstap te maken naar het Groningse NWVG. Het uitgebreide nationale programma, maar ook de mogelijkheden voor een internationale koers gaven hierbij de doorslag. Want beiden zoeken uitdaging en doorgroeimogelijkheden.

Eigenlijk is het NK een jaar te laat voor de beide dames. Nu mogen we helaas niet starten omdat de Elite dames hier niet fietsen. Maar ze vinden het wel erg leuk en een eer om op deze manier betrokken te worden bij het NK in eigen dorp.

In het dagelijks leven gaan ze naar school. Wendy doet SPW aan de Friesepoort in Drachten en Melissa studeert Technische bedrijfskunde in Leeuwarden aan de NHL. Na schooltijd en stage zitten de meiden het liefst zo vaak mogelijk op de fiets. Voor beide naast sport ook gewoon een hobby. Maar wel fanatiek, gedreven, op zoek naar uitdaging en een toekomst in het wielrennen.
Onze rondemissen weten waar ze het over hebben bij het NK. Beiden hebben ze immers al eens de hoogste tree van het ereschavot mogen beklimmen. In 2010 werd Wendy als eerstejaars Nieuwelingen dame Nederlands Kampioen tijdrijden. In 2011 wist ze dit als 2e jaars te herhalen. Melissa werd in datzelfde jaar Nederlands kampioene op de weg als 2e jaars nieuwelingen dame.

Het NK wielrennen zal worden gehouden op 21 en 22 juni 2014. http://wielrennenureterp.nl/nk2014/index.php/nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
ondernemend nieuws

'Ouderwetse' brochure blijft populair

'Ouderwetse' brochure blijft populair


regionaal nieuws

Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd

Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd


ondernemend nieuws

Op deze manieren zijn ondernemers bezig met verduurzamen

Op deze manieren zijn ondernemers bezig met verduurzamen