Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Bejaarde Wartener slaat brugwachtster

wo 19 februari 2014, 17.35 uur

LEEUWARDEN - Voor het slaan van de plaatselijke brugwachter is een 83-jarige inwoner van Warten woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 250 euro. De politierechter in Leeuwarden oordeelde dat de man op 30 september vorig jaar op de brug in het dorp bewust op de – vrouwelijke- brugwachter is ingereden. De brugwachter was midden op de weg gaan staan toen haar dorpsgenoot in zijn scootmobiel aan kwam rijden. Ze meende dat de man verantwoordelijk was voor de vernieling van een aantal bloembakken en wilde hem daarop aanspreken. Het kwam tot een handgemeen toen de man op de brugwachter af reed en de vrouw op haar beurt de ruitenwisser van de scootmobiel vastpakte.

De vrouw had later bij de politie verklaard dat de Wartener met zijn brommobiel over haar tenen was gereden. Dat was door twee getuigen bevestigd. De getuigen, een echtpaar dat met de brugwachter stond te praten, hadden ook verklaard dat de Wartener de brugwachter meermaals in het gezicht had geslagen en bij de keel had gegrepen. Het was de rechter en de officier van justitie opgevallen dat het echtpaar de verklaringen van het echtpaar naadloos op elkaar pasten. Ze hadden een maand na het incident een verklaring afgelegd. De verhalen leken 'bijna gekopieerd', vond de officier. 'Het moet bijna wel knippen en plakken zijn geweest', merkte de rechter op. 'Het zijn volgelingen van de brugwachter', wist de verdachte.

Het was wel duidelijk dat de bejaarde man niet bij iedereen in het dorp even geliefd is en zeker niet bij de brugwachter. Dat moet toch anders kunnen vond de rechter, die de ruziënde partijen -het slachtoffer zat ook in de rechtszaal- nog een stichtelijke boodschap meegaf. 'Het is een kleine gemeenschap. Probeer in vrede met elkaar te leven, dat is veel belangrijker dan dit soort ruzies maar te laten voortduren. Probeer elkaar niet het leven zuur te maken in het dorp'. De rechter vond dat bewezen kon worden dat de Wartener de brugwachter een klap heeft gegeven. De schadeclaim van de brugwachter werd niet ontvankelijk verklaard, de rechter vond de vordering te ingewikkeld om in een strafproces te behandelen. De vrouw had onder meer 700 euro smartengeld van haar dorpsgenoot gevorderd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'