Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

PvdA wil actie voor ex-werknemers Prins

do 20 februari 2014, 23.42 uur

DOKKUM - Op initiatief van de PvdA in Dongeradeel gaat de gemeente Dongeradeel nogmaals aan de slag voor de ex-werknemers van Prins Dokkum. Burgmeester Marga Waanders speelde op de achtergrond ook al een rol. Een motie om het dagloonbesluit van de werknemers met terugwerkende kracht aan te passen werd met unanieme stemmen aangenomen. Burgemeester Marga Waanders was voorzichtig met toezeggingen, maar zei wel toe om direct met de motie aan de slag te gaan.

Het UWV speelt een hoofdrol in het vaststellen van het dagloon van de ex-werknemers Prins Dokkum. De arbeiders voerden wekenlang tevergeefs actie om de fabriek in Dokkum nog open te kunnen houden. Het besluit van het Noorse moederbedrijf om de productie naar Polen te verplaatsen bleef echter overeind. Bij het achteraf vaststellen van het dagloon, wil de UWV volgens het huidige overheidsbeleid circa 5 procent minder WW uitkeren in verband met de stakingsdagen.

De burgemeester zal het verzoek van de raad versturen naar de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: "Een lastige zaak, maar dat gaan we wel doen", aldus Waanders. De kans dat de landelijke wetgeving op dit gebied nog voor de ex-werknemers kan worden aangepast is klein. Toch is dat ook niet het ultieme doel van de Pvda. "Het gaat ons ook om werknemers die hier in de toekomst mee te maken krijgen", aldus Kootje Klinkenberg van de PvdA in Dongeradeel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten