Account
Logo
Zoeken
7.8 °C

Tw'heidster mishandelt havenmeester Eastermar

do 20 maart 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - 'Het is eigenlijk te zot voor woorden dat twee volwassen mannen zo met elkaar omgaan'. De vermanende woorden van rechter Yvonne Huizing waren bedoeld voor een 67-jarige inwoner van Twijzelerheide en de man die hij had mishandeld: de havenmeester van de jachthaven in Eastermar. De Twijzelerheidster stond terecht omdat hij op 25 augustus 2012 de havenmeester geslagen en geschopt zou hebben. Het draaide allemaal om een kwitantie van € 21,50, waarmee de havenmeester was komen aanzetten. De Twijzelerheidster lag al twee dagen met zijn boot in de haven. De man wilde om een specificatie van het liggeld.

Die had de havenmeester niet, maar hij wilde de kosten wel mondeling toelichten. De Twijzelerheidster hoorde met verbazing aan dat hij ook milieuheffing moest betalen. 'Daar heb ik nog nooit voor betaald', zei de man. Volgens de havenmeester bleef de Twijzelerheidster maar doorzeuren dat hij het liggeld te hoog vond. De havenmeester had gezegd dat de schipper moest vertrekken, als het hem niet zinde. Om zijn punt te maken maakte de havenmeester een van de touwen van de boot los. 'Om duidelijk te maken dat het ernst was', had de man tegen de politie gezegd.

De Twijzelerheidster sprong van boord en duwde de havenmeester tegen de grond. Over wat er daarna was gebeurd liepen de lezingen uiteen. De Twijzelerheidster zei dat de havenmeester hem in de lies schopte, waarop hij nog een paar klappen had uitgedeeld. De havenmeester had verklaard dat de Twijzelerheidster hem had geschopt en geslagen terwijl hij weerloos op de grond lag. De rechter oordeelde dat het slaan en schoppen tegen het lichaam van de havenmeester bewezen kon worden. Zij legde de Twijzelerheidster een boete van 600 euro op. De man moet 500 euro smartengeld aan de havenmeester betalen en nog eens ruim 100 euro voor kapotte kleding en een beschadigde bril.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.6%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!