Account
Logo
Zoeken
18.4 °C

Rechter: proces verbaal diefstal 'slordig'

wo 30 april 2014, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige inwoonster van Drachten werd woensdag door de politierechter in Leeuwarden vrijgesproken van de diefstal van twee flessen drank bij de Poiesz. De rechter noemde het proces verbaal 'slordig'. Bovendien zou de politie geen goed onderzoek hebben uitgevoerd. De vrouw zou de drank op 31 januari hebben gepikt. Ze was samen met haar zus en een andere vrouw in de slijterij van de supermarkt geweest. Een beveiliger had op de camerabeelden gezien dat één van de dames, de zus van de verdachte, twee flessen in haar tas stopte.

De camerabeelden werden ook bekeken door een politieman. Die zag dat de andere vrouw, de verdachte, ook een fles pakte. Omdat de Drachtster met de rug naar de camera stond kon de beveiliger niet goed zien wat ze met de fles deed. Even later zag de politieman dat de verdachte in de winkel kwam en twee flessen terug in het schap zette. Juridisch gezien is dat al diefstal, de vrouwen hadden de flessen meegenomen naar buiten. De zus had bekend dat ze drank had gestolen, maar de Drachtster ontkende destijds dat ze iets had meegenomen. Dat deed ze nog steeds toen ze woensdag tegenover de politierechter zat.

En er was eigenlijk geen aanvullend bewijs dat de vrouw zich schuldig had gemaakt aan diefstal. Ze had haar strafblad tegen, ze is in het verleden meerdere malen veroordeeld voor -onder meer- het plegen van winkeldiefstallen. Toch vond de rechter het bewijs in zaak te mager. Bovendien kon de rechter niet met eigen ogen zien wat er was gebeurd, de opnames zaten niet in het dossier. 'Het is een slordig proces verbaal, het is niet goed onderzocht. Het kan zijn dat de agent gelijk heeft, maar ik kan het niet controleren', aldus de rechter. Hij sprak de Drachtster vrij.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog







regionaal nieuws

Meisje in botsing met auto in Drachten

Meisje in botsing met auto in Drachten


regionaal nieuws

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers