Account
Logo
Zoeken
2.6 °C

Studentes gered na dropping bij Gytsjerk

do 22 mei 2014, 10.17 uur

LEEUWARDEN - Drie studentes van een studentenvereniging uit Leeuwarden hebben woensdagnacht uren op een schiereiland bij de Grote Wielen rondgelopen voordat ze door de brandweer werden gered. Het drietal was bij het Gytsjerk gedropt en de meiden moesten zelf in een kroeg in het centrum van Leeuwarden zien te komen.

De drie probeerden recht op de torens van Leeuwarden af te lopen maar kwamen er toen achter dat er een meer tussen zat. De terugweg konden ze ook niet meer vinden waardoor ze steeds rondjes bleven lopen. Enkele andere leden van de studentenvereniging die al in de kroeg zaten te wachten, zijn gaan zoeken maar konden de meiden niet bereiken waarop de politie werd gebeld. Omdat ook de politie niet bij de studentes kon komen, werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

De brandweer is met een bootje het meer overgevaren en heeft het drietal opgehaald en naar de overkant gebracht. Hier zijn ze door de andere leden in de auto mee terug genomen naar Leeuwarden. Tijdens het oversteken van het meer raakten de drie ook nog eens doorweekt door een zware regenbui.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.2%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!