Account
Logo
Zoeken
16 °C

Hotelgast slaat op tilt na weigeren whisky

vr 27 juni 2014, 20.30 regionaal

LEEUWARDEN - Een 21-jarige Rotterdammer heeft voor heel Nederland een toegangsverbod voor de hotels van de Van der Valk-keten. Dat heeft de man te danken aan een rumoerig nachtje in het Van der Valk hotel in Drachten. Daar maakte hij eind maart behoorlijk wat stampei toen hij van een baliemedewerkster te horen kreeg dat hij geen whisky kon krijgen. Het was overduidelijk dat de Rotterdammer, die met zijn vader overnachtte in het hotel, al veel te diep in het glaasje had gekeken.

Hij ging volledig door het lint. Hij schold de baliejuffrouw uit voor hoer en kankerbitch. Ook dreigde hij de vrouw een kopstoot te geven en tegen haar 'kankerhoofd' te schoppen. Hij gooide een barkruk tegen een muur, waardoor de muur en een schilderij beschadigd raakten. Vrijdag op de zitting van de politierechter was de Rotterdammer een stuk rustiger. Hij was destijds zo in de olie dat hij niet meer wist wat er was gebeurd en wat hij had geroepen.

'Dat is zorgelijk, dat je zo van de wereld bent dat je er niets meer van weet', vond de rechter. De Rotterdammer zei dat hij van de schrik sindsdien geen druppel alcohol heeft gedronken. Hij schreef een excuus-mail aan de directie van Van der Valk, waar hij tot nog toe geen reactie op heeft gekregen. De rechter gaf hem een werkstraf van 20 uur. Zijn vader had meteen dezelfde nacht de schade aan de muur en het schilderij betaald.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws