Account
Logo
Zoeken
14.5 °C

Noordelijke bibliotheken fuseren

ma 30 juni 2014, 16.45 regionaal

DAMWALD - Met ingang van 1 juli zijn de Openbare Bibliotheken NoordWest (BNWF) en Noordoost Fryslân (BNOF) gefuseerd tot stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân. De nieuwe organisatie levert diensten aan de inwoners van 14 gemeenten van Harlingen tot Achtkarspelen inclusief de Waddeneilanden.

In de periode februari 2013 - juni 2014 is gewerkt om alle obstakels voor een fusie weg te nemen. Dat betekende voor BNWF een ingrijpende reorganisatie om de bezuinigingen te verwerken. Dat proces had eerder al in Noordoost plaats gevonden. "Beide organisaties zitten nu op een zelfde niveau en hebben een goede balans tussen beleid, financiën en organisatie bereikt", aldus directeur Jouke Bethlehem.

In totaal is 7 ton bezuinigd. Het aantal medewerkers is teruggebracht van 70 naar 50. Het beleid is gericht op kwalitatief goede vestigingen in de grotere kernen en een heel fijnmazig netwerk voor de jeugd tot en met 12 jaar. Ook de dienstverlening aan volwassenen is beter dan voorheen. Door clustering in de grotere kernen is de nieuwe stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân in staat grotere collecties, meer keuze en gunstige openingstijden aan te bieden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat vindt u van het verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten?

Goede zaak!  
46.1%
Slechte zaak!  
49.1%
Geen mening  
4.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!