Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Boze vrouw wil sportschool niet verlaten

di 1 juli 2014, 14.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een 51-jarige inwoonster van Drachten heeft zich schuldig gemaakt aan lokaalvredebreuk, toen ze op 27 januari weigerde het pand van sportschool Basic Fit in Drachten te verlaten, ondanks herhaalde verzoeken van de eigenaar. De Drachtster werd dinsdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 200 euro. De vrouw was op hoge benen naar de sportschool gegaan. Haar dochter zou ten onrechte een abonnement hebben gekregen, terwijl ze alleen maar een proefles had gewild.

Omdat het abonnement niet was betaald, had de dochter bezoek van een deurwaarder gekregen. Dat wilde de moeder namens haar dochter rechtzetten. De sportschoolhouder wees haar de deur omdat ze begon te schreeuwen en agressief werd. Toen de vrouw niet uit zichzelf naar buiten ging, pakte de eigenaar haar bij de arm en werkte hij haar naar de voordeur. Er ontstond een soort van worsteling waarbij de vrouw de bril van de sportschoolhouder zou hebben gepakt en op de grond kapot getrapt zou hebben

Voor het opzettelijk vernielen van de bril zag de rechter te weinig bewijs. De bril zou tijdens het handgemeen gesneuveld kunnen zijn. De officier van justitie kon zich voorstellen dat de Drachtster voelde dat ze zich op een bepaald moment moest verweren omdat de eigenaar van de sportschool haar beetpakte. Doordat een getuige had bevestigd dat de vrouw meerdere keren was gevraagd de sportschool te verlaten, was er voldoende bewijs voor de lokaalvredebreuk. Omdat de zaak wel erg lang op de plank was blijven liggen, hield de rechter het bij een geheel voorwaardelijke boete.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





Poll: Wat vindt u van het verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten?

Goede zaak!  
47.4%
Slechte zaak!  
47%
Geen mening  
5.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!