Account
Logo
Zoeken
10.9 °C

Nije Daam legt ook zuidelijke Centrale As aan

di 1 juli 2014, 17.38 regionaal

BURGUM - Het contract 'Zuid 2' van De Centrale As is door de provincie Fryslân aanbesteed. Voor een bedrag van bijna € 16 miljoen gaat aannemerscombinatie Nije Daam aan de slag met het zuidelijk deel van De Centrale As. Nije Daam, bestaande uit Mobilis, Van Gelder en J.J. de Vries realiseert ook het middendeel van De Centrale As, waaronder het aquaduct. Dit contract is twee weken geleden in uitvoering gegaan. Het contract ‘Zuid 2’ loopt van Sumar tot de aansluiting op de Wâldwei.

Het project De Centrale As is opgesplitst in drie deelgebieden: Noord, Midden en Zuid. Elk deelgebied bestaat uit meerdere contracten; voor deelgebied Zuid zijn in totaal drie contracten in de markt gezet. Zuid 1 is de rondweg Garyp, Zuid 3 zijn de op- en afritten van de Wâldwei en Zuid 2 loopt dus van Sumar tot aan de op- en afritten van de Wâldwei. Bijzonder aan dit contract is dat dit deel van De Centrale As in het verkeer wordt aangelegd. Het nieuwe tracé ligt gedeeltelijk op dezelfde plek als de huidige N356.

Er worden drie ongelijkvloerse kruisingen aangelegd: een onderdoorgang bij Sumar/Garyp, bij Sumarreheide en bij De Tike. Vanuit de gebiedsontwikkeling wordt de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van landbouwverkeer verbeterd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





Poll: Wat vindt u van het verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten?

Goede zaak!  
47.7%
Slechte zaak!  
46.8%
Geen mening  
5.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!