Account
Logo
Zoeken

Zaterdag climax autocrossfinale

vr 12 september 2014, 8.46 sportnieuws

SINT ANNAPAROCHIE - Autocrossliefhebbers kunnen zich verheugen op een absolute climax in de finale van het vrijestandaardkampioenschap van de noordelijke autocrossclub NAC. Met nog één cross te gaan is het verschil tussen de nummer één en twee in het kampioenschap slechts 1 schamel puntje.

Aanstaande zaterdag barst in Sint Annaparochie de strijd los tussen de Holwerder Ybe Vellema en Lowie Hoedt uit Heerhugowaard. In de voorgaande race was het Hoedt die de winst in de laatste ronden van de wedstrijd naar zich toe trok, maar het verschil met Vellema was minimaal. Het duo mag zaterdag geen steken laten vallen, want ook de nummer drie in de tussenstand van het kampioenschap, Arnold van der Veen uit Roden, maakt nog kans op de titel.

In de standaardklasse lijkt Hendrik Hansma uit Jelsum het kampioenschap binnen te gaan halen, maar de rol van de nummer twee, Wilco van der Voorde uit Tytsjerk en de nummer drie, Peter Haagsma uit Twijzelerheide, is nog nog niet helemaal uitgespeeld.
Pieter en Jan van der Iest uit Harkema gaan samen met Jeroen Wekema uit Yde de strijd om het kampioenschap in de stockcar F1-klasse aan, en in de Juniorenklasse zijn het Sietse Jan en Johannes Alma uit Boelenslaan die strijd om de titel aan gaan met Hendrik Oevering uit Holwerd.

Verder staan de leiders in het kampioenschap van de rodeoklasse, sprintklasse 2000, keverklasse en stockcar F2-klasse aan de start om hun titel veilig te stellen en ook de FAC1600-klasse van de Friese autocrossclub is van de partij. Om 11.00 uur barst het spektakel in Sint Annaparochie los.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws