Account
Logo
Zoeken

Gratis parkeren in Dokkum blijft

di 30 september 2014, 18.25 regionaal

DOKKUM - Het gratis parkeren op de randparkeerplaatsen in Dokkum blijft. De gemeente Dongeradeel wil een bedrag van 263.000 euro jaarlijks in de begroting opnemen. Het gratis parkeren in Dokkum lijkt ook een succes. De randparkeerplaatsen staan vaak vol en 's ochtends voor 11 uur zijn er meer verkeersbewegingen waar te nemen.
​​
Op 1 juli 2013 heeft de gemeente Dongeradeel wijzigingen aangebracht in het betaald parkeren in Dokkum. De wijzigingen bestonden uit het realiseren van gratis parkeren buiten de binnenstad, inclusief de 4 randparkeerplaatsen: De Helling, De Harddraver, Lutjebleek en ’t Panwurk. Daarnaast is in de binnenstad het parkeren gratis gemaakt tot 11.00 uur. Tot slot is het parkeerterrein bij de Jumbo aan de Hantumerweg een blauwe zone geworden, waar het voor 1 juli (ook) betaald parkeren was.

Drie miljoen bezuinigingen
Hoewel de gemeente bijna 3 miljoen euro moet gaan bezuinigen, presenteert het college wel een sluitende begroting. Het college stelt voor om volgend jaar 250.000 euro op personeelskosten te bezuinigen, € 650.000 bezuinigen op wegen, gebouwen, begraafplaatsen, groen en waterwegen en er is een besparing van bijna 7 ton op projecten uit Anno, door onder andere het niet doorgaan van de Westelijke Rondweg. De gemeenteraad beslist in Oktober definitief over de voorgestelde begroting.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws