Quick verliest door slechte 1e helft

zo 14 december 2014, 16.19 sportnieuws

NIEUWEHORNE - De wedstrijd tussen Udiros en Quick was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was het Udiros wat de dienst uitmaakte. Udiros was zeer scherp en strafte alle defensieve fouten van Quick genadeloos af. Quick was duidelijk minder scherp in de afronding en wist voor rust maar tot 4 doelpunten te komen. Met een ruststand van 15-4 was de wedstrijd praktisch al gespeeld.

Na rust werden Jelte de Vries, Romke Kooistra en Anita Wiersema in het veld gebracht. Zij deden dit zeer verdienstelijk. Het eerste doelpunt na rust was nog voor Udiros. Maar hierna kwam de thuisploeg er lange tijd niet meer aan te pas. Quick had niets meer te verliezen en kwam via een aantal snelle aanvallen terug tot 17-12. Op deze stand kreeg Quick kansen om de aansluiting te vinden. Maar het was Udiros dat door een benutte strafworp het verschil weer op 6 bracht. Via een aantal mooie acties beloonde Romke Kooistra zijn invalbeurt nog wel met 2 doelpunten. Maar met nog 5 minuten te gaan was er voor Quick te weinig tijd meer om tot een goed resultaat te komen. Zeker toen Udiros nog een aantal keren profiteerde van de risico’s die Quick in de verdediging nam. Eindstand 21-16.

Volgende week zaterdag speelt Quick thuis tegen koploper De Wâlden om 19.50uur in sporthal de Westermar te Burgum.