Account
Logo
Zoeken
4.4 °C
© WâldNet

Man steelt garagebox vol spullen bij elkaar

di 16 december 2014, 15.00 uur

HURDEGARYP - Met de aanhouding van een 25-jarige man uit Hurdegaryp heeft de politie van Burgum vermoedelijk een groot aantal diefstallen in Noordoost Friesland opgelost. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een garagebox vol met goederen waarvan de politie geen idee heeft, wie de eigenaren zijn. Tot op heden kon de politie in Burgum slechts negen aangiftes linken aan de gestolen spullen.

De 25-jarige verdachte werd vorige week maandag door de politie opgepakt toen hij door personeel van Nicolai in Twijzel werd betrapt. Hij had bij het bedrijf de dag ervoor spullen klaargezet om mee te nemen. Het personeel wist de man aan te houden en over te dragen aan de politie. Al snel werd duidelijk dat er ook ingebroken was bij het gebouw van de ijsbaan in Twijzel en daar stonden eveneens spullen klaar om meegenomen te worden.

Bekende van politie
De man uit Hurdegaryp is een bekende van de politie. Zo werd hij afgelopen zomer aangehouden na een inbraak in een tuincentrum in Hurdegaryp. Hij bleek verslaafd te zijn aan GHB en kwam na deze aanhouding zonder werk te zitten.

De man werd drie weken geleden ook al aangehouden toen hij in slaap was gevallen in zijn auto bij een tankstation in Jistrum. Hij had toen een set winterbanden en gereedschap bij zich terwijl hij zijn roes aan het uitslapen was. De politie moest hem toen laten gaan omdat er geen aangiftes waren die gelinkt konden worden met de goederen die hij bij zich had. De goederen zijn toen wel in beslaggenomen.

Garagebox vol met goederen en apparatuur
Na recherchewerk van de Burgumer politie werd na enkele dagen een garagebox vol met goederen en apparatuur aangetroffen in de Haersma de Withstraat in Buitenpost. Het gaat hierbij om vismateriaal, accuboormachines, timmergereedschap, radio's, tennisrackets, gasflessen, kilometers stroomkabel, grasmaaiers, fietsen en wat al niet meer. Alles was gegroepeerd bij elkaar gezet waardoor de politie vermoedt dat hij de spullen wilde verkopen.

Zoektocht naar eigenaren
De politie is nu op zoek naar de eigenaren van de spullen. Ze zijn vermoedelijk in de afgelopen twee maanden buitgemaakt uit boten, caravans, tuinhuisjes, kantines e.d.

De politie roept mensen op om na te gaan of er mogelijk iets bij hen thuis gestolen is. Het kan zijn dat gedupeerden de diefstal nog niet hebben ontdekt of helemaal geen aangifte hebben gedaan. Tot op heden kon ongeveer 5% van de goederen gekoppeld worden aan negen aangiftes.

In verband met het grote aantal goederen is de politie van Burgum van plan om in januari 2015 een kijkdag te organiseren zodat mensen dan op het bureau langs kunnen komen om de goederen goed te kunnen bekijken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum