Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

HZPC: toestemming nieuw laboratorium

di 27 januari 2015, 9.28 uur

MITSELWIER - HZPC in Metslawier kan binnenkort waarschijnlijk uit gaan breiden met een nieuw laboratorium. Het college van Burgemeester en Wethouders in Dongeradeel heeft toegezegd medewerking te verlenen aan het verzoek van HZPC Holland bv voor het uitbreiden van een fyto-unit.

HZPC is marktleider in aardappelen, pootaardappelen en pootgoed. Omdat het oude laboratorium te klein is, wil het bedrijf de nieuwe afdeling voor Research en Development laten bouwen. De oppervlakte wordt met circa 500 m2 uitgebreid. De uitbreiding krijgt, net als het bestaande gebouw, een schuin aflopend dak.

Op 11 juli 2014 werd de eerste aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen, het college heeft de aanvraag nu beoordeeld. Voordat de bouw van het nieuwe lab van start kan gaat, is het nodig dat de gemeenteraad nog een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgeeft. Daarna moet de omgevingsvergunning nog ter inzage worden gelegd. Als de ontwerp omgevingsvergunning 6 weken ter inzage heeft gelegen dan kan, mits er geen zienswijzen worden ingediend, de omgevingsvergunning worden verleend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid