Account
Logo
Zoeken
3.2 °C
Foto: Geert Huisman

Ledenvergadering Uitvaartvereniging De Koaten

di 24 februari 2015, 21.54 uur

KOOTSTERTILLE - Uitvaartvereniging “De Koaten” hield maandag haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden met als gastspreker Froukje Wesseling. Na de pauze ging het thema over rituelen en symbolen en sloot hiermee prachtig aan op het officiële gedeelte voor de pauze. Voor de pauze werden de zaken besproken die bij het leven horen en na de pauze nam Froukje Wesseling, van het steunpunt “ De Lethe”, het over door ons mee te nemen in rituelen en symbolen die iets kunnen vertellen over iemands levensverhaal. Een levensverhaal van iemand die overleden is.

Rituelen en symbolen zijn een teken van herkenning, bemiddeling en helpen overgangen te markeren. Op die manier verbinden ze ons met de betekenis van iemands levensverhaal. Het kan hierbij gaan om een persoonlijk attribuut, een hobby of een ander belangrijk levensaspect. Daarmee kan een ritueel of symbool de eigenheid van iemand uitdrukken. Dat is ook de reden dat er tijdens een afscheid vaak iets aan de familie meegegeven wordt als herinnering voor later.

De inleiding begon met een verhaal van Godfried Bomans over “de koning die niet dood wilde”. Een ontroerend verhaal over alles wat met ritueel en symboliek te maken heeft. Na de bespreking en uitleg van het verhaal werden de gasten gevraagd een attribuut van de tafel te kiezen. De keus was groot en het merendeel van de gasten had iets kunnen uitzoeken wat bij hem of haar paste. Aan de hand van het gekozen attribuut mocht men iets vertellen over het attribuut waarna Froukje het prachtig aanvulde met de symboliek die erbij hoorde.

Er is veel verteld door Froukje, teveel om op te schrijven, anders zou het verslag te lang worden. Maar de uitvaartvereniging kan terugkijken op een zin- en waardevolle ledenvergadering waarbij zaken die zowel bij het leven als de dood horen naadloos aansloten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'